Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Το μάθημα της Τεχνολογία στο Γυμνάσιο


 


Α΄τάξη
Το αντικείμενο του μαθήματος  , είναι τα τεχνολογικά επιτεύγματα του πολιτισμού μας και κατά συνέπεια οτιδήποτε είναι προϊόν της εφαρμογής επιστημονικών επιτευγμάτων του ανθρώπου.
Οι μαθητές ασχολούνται με τη μέθοδο της ατομικής εργασίας.
Στόχοι  της εφαρμογής της μεθόδου Ατομικής εργασίας είναι οι μαθητές να προβληματιστούν με την αξιοποίηση πηγών πληροφόρησης για:
  • τις πολιτιστικές, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές επιδράσεις της τεχνολογίας
  • τις θετικές και αρνητικές επιδράσεις της τεχνολογίας στο περιβάλλον (τρόποι μεγιστοποίησης των θετικών και ελαχιστοποίησης των αρνητικών), και τον ρόλο της κοινωνίας στην ανάπτυξη.
  • σταδιακή ανάπτυξη τεχνολογικών γνώσεων και δεξιοτήτων από τους μαθητές.
Οι μαθητές  αξιοποιούν τις πηγές πληροφόρησης σχετικά με τεχνολογικά θέματα και  κάνουν  σχετικές παρουσιάσεις στην τάξη.
 
 Β΄τάξη
Η Τεχνολογία της Β΄Γυμνασίου, ασχολείται  με την μέθοδο της  «ομαδικής εργασίας». Οι μαθητές αποφασίζουν για την «ίδρυση» μιας εταιρείας και κάθε μέλος της ομάδας αναλάμβανει ένα ρόλο διευθυντή της εταιρείας που επιλέξανε να μελετήσουν.
Επιδίωξη της μεθόδου   της ομαδικής εργασίας είναι να μάθουν  , μέσα από τη συνεργασία με τους συμμαθητές τους, τους κανόνες οργάνωσης  και διοίκησης μιας επιχείρησης, την επίδραση των παραγωγικών συστημάτων στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Γ΄τάξη
 Οι μαθητές της Γ΄τάξης ασχολούνται με την μέθοδο «έρευνα και πειραματισμός»
Κατά την εφαρμογή της μεθόδου, οι μαθητές θα εξοικειωθούν με την τεχνολογική έρευνα και θα εφαρμόσουν απλές ερευνητικές διαδικασίες σε τεχνολογικά θέματα της επιλογής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου